Samsung is door de jaren heen een grote speler geworden in de smartphone branche. Iedereen kent de toestellen van Samsung, de welbekende Galaxy-reeks en de nieuwe grote samsung smartphones; de Note. Samsung staat bekend als de smartphone producent van grotere smartphones dan gemiddeld. Je kunt je voorstellen dat deze toestellen dan ook kwetsbaarder zijn dan normaal doordat het touchscreen scherm uit meer glas bestaat. Hieronder hebben wij een aantal tips beschreven die voor een betere bescherming van jouw samsung smartphone kunnen zorgen.

Tip 1: Gebruik een screenprotector
Door de grote hoeveelheid glas is het scherm zeer kwetsbaar. Als je de smartphone perongeluk laat vallen is de kans zeer groot dat daar een barst in zit. Dit probleem kun je voorkomen door een samsung screenprotector te kopen en deze aan te brengen op jouw smartphone. Een dergelijke screenprotector kun je al hebben voor ongeveer 10 euro. Dit is vele malen goedkoper dan een eventuele reparatie, die kunnen al snel oplopen tot ongeveer 80 euro.

Tip 2: Doe een hoesje of een case om jouw samsung smartphone
Natuurlijk kun je ook je hele toestel beschermen in plaats van alleen je touchscreen. Er zijn verschillende soorten hoesjes op de markt waarmee je jouw toestel kunt beschermen. Er bestaan hoesjes van silicone, leer en hard plastic. Je kunt zelf bepalen wat jij het prettigst vindt.

Tip 3: Laat het toestel even thuis achter
Naast de optie om jouw smartphone helemaal te beschermen kan het natuurlijk ook zo zijn dat je een hoesje of screenprotector niet zo goed vindt werken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om geen bescherming aan te brengen op het toestel. Hiermee loop je wel een risico, dit risico kun je verkleinen door jouw smartphone niet overal mee naar toe te nemen. Meenemen naar het strand, tijdens het sporten en nog meer situaties zijn over het algemeen de situaties waar de meeste schades worden opgelopen. Probeer deze dus zoveel mogelijk te vermijden.